čas 18:54 datum 20/09/2018
aurora travel agentSecret Recipebest pot racksFreelancer KonokBest Freelancer in Bangladesh
Domů / Jídlo / Veganská polévka Pho
Veganská polévka Pho

Veganská polévka Pho

Pokud jste nikdy neochutnali pravou vietnamskou polévku Pho, nyní nadešel ten správný čas. Polévka Pho se obvykle skládá z vývaru z dušených hovězích kostí, zeleniny a koření. My jsme ji pro vás připravili v rychlejší verzi, která chutná stejně báječně.

Tato lahodná a uklidňující polévka funguje jako takový malý domácí lékař. Zbaví vás únavy, nevolnosti nebo dokonce i kocoviny. Recept obsahuje samou zdravou zeleninu a skvělou příchuť jí dodává kombinace aromatického koření. Zkuste ji, nebudete litovat.

  • Počet porcí: 2
  • Doba trvání: 30 min

Co na tento recept budeme potřebovat:

  • 1 lžičku sezamového oleje
  • 4 jarní cibulky (nakrájené najemno)
  • ½ malé cibule (nakrájené na kolečka)
  • 4 celé stroužky česneku
  • 2 plátky zázvoru
  • 2 ½ šálku domácího zeleninového vývaru
  • 1 celý badyán
  • 1 celou skořici
  • 2 šálky houbového mixu (např. shiitake) na tenké plátky
  • 1 lžíci agávového sirupu
  • ½ balíčku širokých rýžových nudlí
  • 1 lžíci tamari nebo jiné sójové omáčky
  • 2 až 3 čínské zelí (Brassica rapa) nakrájené nahrubo
  • thajská bazalka, nakrájené papričky jalapeňos, fazolové výhonky a limetku na servírování

 

Vietnamská polévka

Jak na to:

1) Ve středním hrnci rozehřejeme na mírném ohni olej. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a za občasného míchání opékáme do té doby, než se česnek opeče dozlatova. Tak 3 až 4 minuty. Nyní přidáme 1 ½ šálku vody, vývar, anýz, agávový sirup a skořici. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu a dusíme přibližně 7 až 8 minut. Dále do vývaru vložíme houby a dusíme 2 minuty. Přihodíme jarní cibulku a povaříme, dokud nám všechny chutě nesplynou. Několik minut před podáváním vmícháme čínské zelí. Necháme povařit po dobu 2 až 3 minut. Nakonec z polévky vyndáme kousky česneku, badyán, skořici a plátky zázvoru.

2) A jak uvaříme nudle? Velký hrnec naplníme do poloviny vodou a přivedeme k varu. Hrnec odstavíme z plotny. Asi po minutě do ní vložíme nudle a občas je promícháme. Když jsou nudle al dente, scedíme je a opláchneme studenou vodou. Promícháme s troškou sezamového oleje a dáme stranou.

Veganská polévka Pho

3) Zálivku k servírování si připravíme v malé misce. Vložíme do ní nakrájené papričky jalapeños, limetku, klíčky a celou bazalku.

4) Nakonec dáme nudle do servírovací misky a zalijeme je vývarem. Navrch ozdobíme zálivkou a máme hotovo. Můžeme servírovat.

Vietnamská polévka

Zdroj: pixel-sprout.com

Zkuste například

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta je tradiční italský dezert z vařené smetany, který vypadá a chutná naprosto fantasticky. Jeho …