čas 4:21 datum 15/12/2018
aurora travel agentSecret Recipebest pot racksFreelancer KonokBest Freelancer in Bangladesh
Domů / Jídlo / Srdíčkové sušenky s čokoládou
Srdíčkové sušenky s čokoládou

Srdíčkové sušenky s čokoládou

Blíží se nám Valentýn, a tak ať jste zadaní či single, je ten nejvyšší čas pořádně se předzásobit čokoládou. Anebo ještě lépe – jednoduchými, ale krásnými a vynikajícími čokoládovými sušenkami! A jak jinak, než ve tvaru srdíček – tady je recept na srdíčkové sušenky s čokoládou:

  • Doba přípravy: 40 minut (včetně chlazení)
  • Doba pečení: 18-20 minut
  • Počet porcí: cca 36

Co budeme na tento recept potřebovat:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2/3 hrnku kakaa holandského typu
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ hrnku + 2 lžíce cukru krupice
  • 1 hrnek másla pokojové teploty
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky polosladkých čokoládových chipsů, rozpuštěných (může být i klasická čokoláda)
  • barevné zdobení na ozdobu

Srdíčkové sušenky s čokoládou

Jak na to:

1) Do mísy prosejte mouku a kakao, přidejte sůl a promíchejte.

2) V jiné míse prošlehejte máslo a cukr dokud není směs lehká a nadýchaná (trvá to asi 3 minuty). Přimíchejte vanilkový extrakt. Poté přimíchávejte směs mouky, kakaa a soli a míchejte, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí. Těsto dejte mezi dva listy voskového nebo pečícího papíru a vyválejte na co nejtenčí plát (ideálně až na tloušťku 0,6 cm). Dejte na 30 minut odpočinout do chladu.

3) Troubu předehřejte na 180°C.

4) Z těsta vykrajujte srdíčka, která pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.

5) Sušenky pečte 15 minut, nebo dokud nejsou pevné a křupavé. Nechte asi 2 minuty vychladit na plechu, poté sundejte a nechte úplně vystydnout.

6) Až jsou sušenky úplně vychladlé, namáčejte je z půlky nebo ze čtvrtiny do rozpuštěné čokolády a pokud chcete, posypte barevným zdobením. Nechte zaschnout na čistém pečícím papíře.

Srdíčkové sušenky s čokoládou jsou hotové, přejeme dobrou chuť.

Srdíčkové sušenky s čokoládou

Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Autor: Martina

Martina je specialistkou na všemožné kulinářské vychytávky. Bude vás zásobovat delikatesními pochoutkami - ať už pečenými či vařenými. Máte se rozhodně na co těšit! Mimo tenhle koníček se Martina aktivně věnuje různým sportům. Pro více článků od Matiny - klikněte na ikonu domečku.

Zkuste například

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta je tradiční italský dezert z vařené smetany, který vypadá a chutná naprosto fantasticky. Jeho …