čas 15:38 datum 21/11/2017
aurora travel agentSecret Recipebest pot racksFreelancer KonokBest Freelancer in Bangladesh
Domů / Jídlo / Raw čokoláda s malým příběhem

Raw čokoláda s malým příběhem

Raw čokoláda pro lepší náladu

Čokoládové boby jsou přímo nabité antioxidanty, které nám dodají energii, jasnou mysl a také dostatek dobré nálady. Díky serotoninu působí jako antidepresivum – proto ta dobrá nálada. V neposlední řadě udržují díky draslíku správný krevní tlak, vápník zajistí dobré kosti a zuby a díky sodíku nám fungují nervy. Proto jsem čokoládové boby a raw čokoládu zařadila do každodenního života.

A co je nejlepší? Že obsahují také vlákninu a vy máte pocit dlouhodobé sytosti. Proto jsem za objevení čokoládových bobů tak ráda. Jsou nepražené, tudíž mi je nikdo nestačil zničit. Obsahují množství živin minerálů a vitamínů – tohle neberte jako frázi, prostě je to tak! 🙂

Raw čokoláda naprosto uspokojí chuť na sladké. Věřím, že až ji vyzkoušíte, budete se mnou souhlasit. Výhodou je, že můžeme raw čokoládu vyrobit na několik způsobů. Doplníme ji třeba o kustovnici, kterou nevaříme, ale šoupneme ji tam za syrova. Je to taková RAW Studentská pečeť.

Raw čokoláda, to není žádné zhřešení

Mnoho lidí má přesvědčení, že žádná čokoláda není zdravá, ale? Je to jen díky velmi nešetrnému zpracování kakaa. Průmyslově se kakao rafinuje a přidává se velké množství bílého cukru, sušeného mléka, ochucovadla a někdy i ztuženého tuku. Ovšem raw čokoláda je vyrobena z nepražených bobů, je bohatá na výživné látky a prospěšná pro náš organismus. A navíc:

„Že budu z raw čokolády nadšená i chuťově jsem nikdy nepředpokládala.“

Raw čokoláda

Jak na raw čokoládu:

  • pro hořkou variantu dejte větší množství raw kakaa – kdo nerad, ať přisladí agáve a ochutná 🙂
  • 2 lžíce kokosového oleje nebo kakaového másla, které nakrájíme nebo nastrouháme a vložíme do horké lázně na rozpuštění
  • kdo chce, klidně přidá oříšky nebo něco jiného a zalije celou formičku
  • přidáním špetky himalájské soli umocníte chuť čokolády
  • můžete přidat pár kapek vanilkového extraktu či vanilky
  • nakonec vložte na pár hodin do mrazáku

TIP: Buď si můžete pořídit raw nepražené kakaové boby (a doma umlít) a nebo pro usnadnění práce zakoupit raw kakaový prášek

čokoláda v prášku

Použila jsem čokoládovou formu:

Raw čokoláda recept

Velmi mnoho jich mají na Tescomě, můžete si ze spousty tvarů i forem. Pro děti například raw čokoláda s autíčkama ZDE.

TIP: Čokoláda v mrazáku tuhne cca 2h, takže ji relativně brzy můžete ochutnat.

Jak jsem již říkala, raw čokoláda z nepražených bobů je pro nás velmi prospěšná. Jen vy sami víte, co jste do své raw čokolády dali!

Raw čokoláda je zkrátka naprosto báječná superpotravina!

Zkuste například

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta je tradiční italský dezert z vařené smetany, který vypadá a chutná naprosto fantasticky. Jeho …