čas 18:47 datum 18/10/2018
aurora travel agentSecret Recipebest pot racksFreelancer KonokBest Freelancer in Bangladesh
Domů / Jídlo / Polévka Minestrone

Polévka Minestrone

Minestrone je asi nejznámější italská polévka. Je plná zeleniny a tedy velmi zdravá. Polévka Minestrone by měla být dost hustá, pokud vám to ale nevyhovuje, klidně přidejte víc vývaru.

  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: 15 minut + 30 minut vaření

Budeme potřebovat:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje Zucchi

Minestrone

 

 

Právě mi došel extra panenský olivový olej

.

  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 4 stroužky česneku, nasekané najemno
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
  • 1 velká mrkev, nakrájená na kostičky
  • 150 g zelených fazolových lusků, s okrájenými konci a nakrájené na asi centimetrové kousky
  • 1,5 litru kuřecího vývaru

Minestrone

 

 

Mám zájem o kvalitní vývar, žádný bujón

 

.

  • 1 čajová lžička sušeného drceného oregana
  • 1 čajová lžička sušené bazalky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 konzervy neochucených krájených rajčat
  • konzerva červených fazolí, slitých a osušených
  • asi hrnek kolínek (nebo jiných těstovin podle chuti)
  • 1/3 hrnku najemno nastrouhaného parmazánu

Parmazán do Minestrone

 

 

Koupit parmazán

.

  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky

Jak na to:

1) Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a nechce zesklovatět, trvá to asi 4 minuty. Přidejte česnek a opékejte dalších 30 vteřin. Přidejte řapíkatý celer a mrkev a nechte změknout, to bude asi za 5 minut. Pak přimíchejte zelené fazolky, sušené oregano a bazalku, ¾ čajové lžičky soli a pepř. Povařte další 3 minuty.

2) Přidejte obě konzervy rajčat, zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední stupeň a vařte 10 minut. Pak vmíchejte fazole a těstoviny a vařte, dokud nejsou těstoviny a zelenina měkké, zhruba dalších 10 minut. Dochuťte solí.

3) Servírujte posypané parmazánem a čerstvou bazalkou.

Parmazán dodá polévce ten správný říz a dokonale ji dochutí, proto na něj nezapomínejte. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: foodnetwork.com

Foto: foodnetwork.com

Autor: Martina

Martina je specialistkou na všemožné kulinářské vychytávky. Bude vás zásobovat delikatesními pochoutkami - ať už pečenými či vařenými. Máte se rozhodně na co těšit! Mimo tenhle koníček se Martina aktivně věnuje různým sportům. Pro více článků od Matiny - klikněte na ikonu domečku.

Zkuste například

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta je tradiční italský dezert z vařené smetany, který vypadá a chutná naprosto fantasticky. Jeho …