čas 6:37 datum 27/07/2017
aurora travel agentSecret Recipebest pot racksFreelancer KonokBest Freelancer in Bangladesh
Domů / Jídlo / Panna Cotta s lesními plody
Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta je tradiční italský dezert z vařené smetany, který vypadá a chutná naprosto fantasticky. Jeho výroba trvá pouhých 20 minut a poleva z lesních plodů mu dodává ten správný šmrnc. Každé sousto tohoto lehce krémového moučníku potěší všechny mlsné jazýčky.

  • Počet porcí: 6 skleniček (do půlky naplněných)
  • Doba přípravy: 20 minut (4 až 6 hodin na vychlazení)
  • Obtížnost: velmi jednoduché

.

Co na dezert Panna Cotta budeme potřebovat:

  • 1 šálek plnotučného mléka
  • 1 balíček (2 ½ lžičky) želatiny
  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • ½ šálku + 1 lžička cukru
  • špetku soli
  • 1 šálek zakysané smetany

Ingredience na polevu:

  • 1 šálek malin
  • 1 šálek na čtvrtky nakrájených jahod
  • 3 lžíce cukru krystal
  • ½ lžíce citronové šťávy

Panna Cotta – jak na to:

1) Do středně velkého hrnce nalijeme 1 šálek mléka a nasypeme do něj 1 balíček želatiny. Obě ingredience necháme stát 3 až 5 minut, dokud želatina nezměkne. Nyní hrnec umístíme na plotnu a na středním až mírném plamenu mícháme 4 až 5 minut. Želatina by se měla rozpustit. Směs nevaříme!

2) Přidáme 2 šálky smetany ke šlehání, cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a špetku soli. Pokračujeme v míchání asi 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí a ze směsi se kouří (opět nevaříme). Odstraníme z plotny a necháme na 5 minut vychladnout.

3) Zakysanou smetanu umístíme do středně velké misky. Za neustálého šlehání přidáváme do smetany teplý krém. Jakmile je směs zcela hladká, rozdělíme ji do 6 sklenic (klidně od vína) a dáme chladit na 4 až 6 hodin.

4) V malém rendlíku zkombinujeme 1 šálek lesních plodů, ½ lžíce citronové šťávy a 3 lžíce cukru. Přivedeme k varu a na mírném plamenu vaříme 4 až 5 minut, dokud nám nevznikne sirup. Nakonec vmícháme zbývající šálek čerstvých lesních plodů a odstraníme z plotny. Když má naše poleva pokojovou teplotu, polijeme jí vychlazenou Panna Cottu a zákusek je hotov.

Panna Cotta s lesními plody

Pro lepší představu doporučujeme shlédnout video níže:

Zdroj: natashaskitchen.com, youtube.com

Zkuste například

Indické máslové kuře

Indické máslové kuře

Murgh makhani známé také pod názvem: máslové kuře, si získalo na oblibě po celém světě. …