čas 3:05 datum 20/01/2018
aurora travel agentSecret Recipebest pot racksFreelancer KonokBest Freelancer in Bangladesh
Domů / Jídlo / Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

S dnešním receptem vás zavedeme do Francie. Rádi si dáváte francouzskou cibulačku v restauraci, ale nikdy jste se ji neodvážili uvařit doma? Asi vás překvapí, jak je tato lahodná francouzská cibulačka jednoduchá na přípravu. Patří vlastně mezi nejsnadnější polévky vůbec. Tak se do ní pojďme pustit!

  • Doba přípravy: 1 h 15 min
  • Počet porcí: 4 až 6
  • Obtížnost: Snadné

Co na tento recept budeme potřebovat:

  • 110 g másla
  • 4 cibule (nakrájené na proužky)
  • 2 stroužky česneku (nasekaný)
  • 2 bobkové listy
  • 2 čerstvé snítky tymiánu
  • sůl a pepř
  • 2 lžičky polohrubé mouky
  • 1 šálek červeného vína
  • 2 litry hovězího vývaru
  • 1 bageta
  • nastrouhaný sýr (Ve Francii používají švýcarský Gruyére)

Jak na to:

1) V hrnci rozehřejeme na mírném ohni máslo, přidáme cibuli, česnek, bobkový list, tymián, sůl a pepř. Smažíme, dokud není cibule měkká a zkaramelizovaná, asi 25 minut. Poté přilijeme víno, přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme, dokud se víno neodpaří a cibule není suchá. Přibližně 5 minut.

2) Nyní vyndáme bobkový list a snítky tymiánu. Cibuli poprášíme moukou a promícháme. Opět snížíme teplotu na střední a povaříme 10 minut, abychom se zbavili syrové chuti mouky. Dále do ní nalijeme hovězí vývar, přivedeme polévku zpět k varu a opět vaříme 10 minut. Dochutíme solí a pepřem, je-li třeba.

3) Před podáváním nastavíme troubu na program gril. Polévku naservírujeme do mističek, navrch položíme plátek bagetky a nastrouhaný sýr. Takto grilujeme, dokud není barva sýru zlatohnědá.

Zdroj: foodnetwork.com

Úvodní foto: bbcgoodfood.com

Zkuste například

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta je tradiční italský dezert z vařené smetany, který vypadá a chutná naprosto fantasticky. Jeho …