čas 8:08 datum 19/08/2018
aurora travel agentSecret Recipebest pot racksFreelancer KonokBest Freelancer in Bangladesh
Domů / Jídlo / Domácí sójový jogurt
Domácí sójový jogurt

Domácí sójový jogurt

Někdy si kupujeme jídlo v obchodě proto, že jsme pohodlní, jindy proto, že si myslíme, že jejich domácí výroba je moc složitá a drahá. Tento domácí sójový jogurt je ale krásný příklad toho, jak jednoduché a levné může být, když si něco vyrobíme sami doma!

Co budeme na tento recept potřebovat:

  • 4 hrnky sójového mléka (1 litr)
  • 1 čajová lžička agar prášku (přírodní zahušťovadlo, seženete za 18 korun)
  • ½ hrnku sójového jogurtu (125 g) nebo jogurtovou kulturu v prášku (v tomto případě se řiďte dávkováním na obale)

Jak na to:

1) Předehřejte troubu na 50°C.

2) Do pánve nalijte sójové mléko, přidejte agar prášek, promíchejte a směs zahřejte na 90°C (ale buďte opatrní, nesmí se vařit).

3) Směs přelijte do misky a nechte zchladit na 40 nebo 50°C (pokud nemáte teploměr, poznáte ideální teplotu zhruba tak, že do směsi strčíte prst, pokud je pořád horká, ale nepálí, je to akorát).

4) Přidejte jogurtovou kulturu nebo sójový jogurt, promíchejte a přelijte do skleničky nebo zavařovačky.

5) Vypněte troubu, vložte do ní skleničky nebo zavařovačky (bez víček) a nechejte je tam 8 hodin. Během této doby nesmíte troubu otevřít.

6) Skleničky dobře uzavřete a uchovávejte v ledničce.

Domácí sójový jogurt

Domácí sójový jogurt

Do domácího sójového jogurtu můžete také přidat ovoce nebo oříšky, aby byl ještě zdravější a chutnější. Na fotce jsou v jogurtu ořechy, sezamová semínka a goji.

Zdroj: simpleveganblog.com

Zkuste například

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta je tradiční italský dezert z vařené smetany, který vypadá a chutná naprosto fantasticky. Jeho …