čas 2:36 datum 18/10/2018
aurora travel agentSecret Recipebest pot racksFreelancer KonokBest Freelancer in Bangladesh
Domů / Jídlo / Batátová polévka s kadeřavou kapustou
Batátová polévka s kadeřavou kapustou

Batátová polévka s kadeřavou kapustou

Už jste někdy ochutnali batátovou polévku? Naše varianta je obohacená o kadeřavou kapustu neboli kadeřávek, který je bohatý na draslík, železo, beta karoten a vitamín E a C.

Batátová polévka je skvělá volba, pokud máte rádi nasládlá jídla.

  • Doba přípravy: 25 minut
  • Počet porcí: 6

Co na polévku budeme potřebovat:

  • 2 sladké brambory (batáty)
  • 2 plechovky plnotučného kokosového mléka

Thajské kokosové mlékoDošlo mně kokosové mléko

.

.

.

  • 4 hrsti nasekané kadeřavé kapusty
  • 1 cibuli
  • 1 ½ až 2 jablka (nakrájená nadrobno)
  • sůl, pepř, kari
  • pražené piniové oříšky na ozdobu

Batátová polévka s kadeřavou kapustou

Jak na to:

1) Začneme s přípravou ingrediencí. Oloupeme a na kostky nakrájíme batáty. Omyjeme a nakrájíme kapustu, cibuli a jablka.

2) Ve velkém hrnci přivedeme k varu kokosové mléko, vhodíme do něj sladké brambory a vaříme na mírném ohni asi 5 minut.

3) Přihodíme kapustu, jablka a cibuli (doporučujeme nejprve cibuli lehce osmažit). Ochutíme solí, pepřem a kari kořením dle chuti. Necháme povařit po dalších 10 minut.

4) Mezitím opražíme piniové oříšky na pánvi. Jakmile máme hotovo, nandáme polévku na talíř a oříšky jí posypeme.

Batátová polévka s kadeřavou kapustou

Zdroj: contentednesscooking.com

Zkuste například

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta s lesními plody

Panna Cotta je tradiční italský dezert z vařené smetany, který vypadá a chutná naprosto fantasticky. Jeho …